Вижте и цялата публикация: Помните ли скандалите около тол системата? Бях

...
Вижте и цялата публикация: Помните ли скандалите около тол системата? Бях
Коментари Харесай

Илиян Василев: Заради тол системата може да падне всяко правителство

Вижте и цялата обява:

 

" Помните ли свадите към тол системата? Бях един от първите, които предизвестиха, че това е скица за огромно източване на обществени средства. Знаете пътя - КАПШ, АПИ - политиците Борисов и Пеевски, изпълнителя Иван Мирински.

 

Нямаха никаква концепция да решат проблем с финансирането на пътищата. Тогава приходите от винетки и такси бяха над 350 милиона лв.. Похарчиха за неуместната тол-система над 250 милиона лв., само че забележете всичко сериозно значимо остана в Австрия в КАПШ и сърверите и паролите, и контрола върху данните. Не довършиха сериозно значими звена - въобще полуработа, само че по тази причина цялостна корупция.

 

За похлупак, през ноември месец предходната година, служебните на Румен Радев - свежи в съучастието си в далаверата, засекретиха данните от тол система като национална сигурност - по този начин за всеки случай да не би някой да се заинтересува. Тайна, държавна, я извадиш нещо на показ, я те осъдили за издаване на корупцията, тъй като тя е държавна загадка.

 

Имаше една Лилиана и един Мартин, които преди години предизвестиха, че изходния код на софтуера, в никакъв случай не е даван на българската страна. И оттогава прокуратурата ги проверява за изместване на оста на въртене на Земята.

 

КАПШ е дал една дискета от кумова срама сякаш нещо като код, само че една стотна от това, което би трябвало да даде. Но, изненада, сегашният министър на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, през днешния ден повтори това което споделиха Лилиана и Мартин - изходният код на тол системата тази прословута дискета, която действително не е целия първоначален код е изчезнала и страната няма никакъв достъп ни до сървери, ни до архивни данни, ни до пароли. Чужда компания държи ключовете към националната сигурност?!

 

Проблемът е голям освен тъй като това е подигравка и с националната сигурност и са нейното запазване - просто корупцията си върви при тази висока защита - триото Борисов-Пеевски-Радев, По-големият проблем, че тол системата в сегашният си тип и вериги, ще става все по дефицитна - крадат повече, в сравнение с тя може да генерира. За това все по-малко пари ще идват от нея и от ден на ден субсидии ще трябват от държавния бюджет - с цел да могат от триото да си крадат.

 

Заради парите за пътища падна предходното държавно управление, поради тол системата може да падне всяка държавно управление. Вече не поради абсолютния размер на открадното, а поради мрежите на съгласуваност. Време е КАПШ да бъдат разследвани като компания забъркана в интернационална корупция. "
 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР